Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Αθλητικό αφιέρωμα- Κριστιάνο Ρονάλντο

Αποτέλεσμα εικόνας για cr7
Με αφορμή τη φοβερή σεζόν του Κριστιάνο Ρονάλντο,η εφημερίδα μας κάνει ταξίδι στο παρελθόν για να μας δείξει τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα αλλά και την πορεία του μέχρι σήμερα.















Τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα



Αποτέλεσμα εικόνας για cr7 2002Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γεννήθηκε στη Φουνσάλ της Πορτογαλίας στις 15 Φεβρουαρίου του 1985 και έχει έναν αδερφό και δύο αδερφές. Η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε από την Κ16 της Σπόρτιγκ Λισαβόνας. Ξεχώριζε στην ομάδα και για αυτό μέσα σε μια χρονιά κατάφερε να παίξει στην Α΄ ομάδα του συλλόγου. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 2002,όπου σκόραρε δυο γκολ. Παρόλο,τις πολύ καλές του εμφανίσεις απορρίφθηκε από μεγάλους συλλόγους όπως είναι η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ.









Ο Κριστιάνο δεν απογοητεύτηκε και το 2003 υπογράφει  στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σερ Άλεξ Φεργκιουσον τον εμπιστεύτηκε από νωρίς και φυσικά δικαιώθηκε. Στις 19 Αυγούστου του 2003,ο Ρονάλντο κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα των Διαβόλων και αναδεικνύεται MVP του αγώνα. Μετά από πολύ καλές εμφανίσεις ο Ρονάλντο μπαίνει και στην αποστολή της Εθνικής Πορτογαλίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004. Αν και κατάφερε να φτάσει στον τελικό δεν μπόρεσε να σηκώσει την Κούπα καθώς η Πορτογαλία έχασε από την Εθνική Ελλάδας 1-0. Μετά τον αγώνα ΄λύγισε΄ και άρχισε να κλαίει. 
Αποτέλεσμα εικόνας για cr7 2004













Στη κορυφή του κόσμου...


Αποτέλεσμα εικόνας για cr7 2017Ο Πορτογάλος αποχωρεί από την Γιουνάιτεντ το 2009, έχοντας κατακτήσει τρία Πρωταθλήματα Αγγλίας(2006-07,2007-08,2008-09), ένα Τσάμπιονσ Λίγκ (2007-08) και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων(2008). Ο καινούργιος σύλλογος του Κριστιάνο είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Η Βασίλισσα ξόδεψε 96 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει!!! Ο Ρονάλντο πρόσφερε στο σύλλογο τίτλους και καλές στιγμές. Παρόλα αυτά ωφελήθηκε και σε προσωπικό επίπεδο κατακτώντας 3χρυσές μπάλες. Η πιο σπουδαία του χρονιά είναι ίσως η φετινή καθώς κατάφερε να στεφτεί πρωταθλητής Ευρώπης τόσο με την Πορτογαλία όσο και με την Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει δηλώσει πως θέλει να παραμείνει στους Μερένχες μέχρι το 2023.












Γκολ & Φάσεις από τον Τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης