Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Επικές ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Αποτέλεσμα εικόνας για football   comebacks


Με αφορμή την μεγάλη νίκη της Μπαρτσελόνας επί της Παρί Σεν Ζερμέν η εφημερίδα μας σας παρουσιάζει τις πιο επικές ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.










1. Ρέντινγκ -Άρσεναλ  5-7
 Στα προημιτελικά του Λίγκ Καπ Αγγλίας η Ρέντινγκ υποδέχτηκε την Άρσεναλ για την πρόκριση στους 4. Η Ρέντινγκ σκοράροντας τέσσερα συνεχόμενα γκολ βρέθηκε μπροστά στο σκορ μέχρι το 37΄ λεπτό. Η Άρσεναλ όμως δεν τα έβαλε κάτω. Στο 46+2΄ ο Γουόλκοτ μειώνει σε 4-1. Η Άρσεναλ το πίστεψε και κατάφερε μετά από 3 γκολ( στο 64΄, 89΄ και το 90+6΄) να φέρει το ματς στη παράταση. Εκεί η Άρσεναλ προηγήθηκε με 4-5 αλλά η Ρέντινγκ απάντησε κάνοντας το 5-5. Η κανονιέρηδες όμως δεν μπορούσαν να αφήσουν τον κόπο τους να πάει η τζάμπα και με 2 γκολ κατάφεραν και διαμόρφωσαν το τελικό 5-7





2. Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 4-1
Ο τελικός του Champion League του 2013-14 είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπιζε την Ατλέτικο Μαδρίτης (δύο ομάδες από την ίδια πόλη) Η Ατλέτικο παίρνει το προβάδισμα με γκολ του Γκοντίν στο 36΄. Στο 90+3΄ όμως μετά από κόρνερ του Μόντριτς, ο Ράμος με κεφαλιά οδηγεί το ματς στη παράταση. Εκεί λόγο της κούρασης των παικτών της Ατλέτι  οι Μερένγκες κερδίζουν με 4-1 και κατακτάν το δέκατο τους τρόπαιο στο Champions League.






3.Λίβερπουλ-Ντόρτμουντ 4-3
Μετά το πρώτο γύρο στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λίγκ ( που έληξε 1-1) είναι σειρά της Λίβερπουλ να υποδεχτεί την Ντόρτμουντ. Ο αγώνας αρχίζει με γκολ του Μιχιταριάν (5΄) και του Ομπαμεγιάνγκ (9΄), ου κάνουν  τη Ντόρτμουντ να προηγείται με 0-2. Στο 48΄ ο Ορίτζι μειώνει σε 1-2 αλλά ο Ρόις του απαντά με ένα γκολ που λογικά θα βάλει τη Ντόρτμουντ στο τελικό του Γιουρόπα Λίγκ. Η Λίβερπουλ δεν τα παράτησε και κατάφερε να μειώσει με γκολ του Κουντίνιο και του Σακό σε 3-3. Κάπου εκεί ήταν το σημείο που όλοι ένοιωθαν ότι η Λίβερπουλ δεν θα φύγει χωρίς το εισιτήριο για τον τελικό. Έτσι ο Λοβέρν με μια υπέροχη καρφωτή κεφαλιά στο 90+1΄ οδηγεί την ομάδα του στον τελικό.  





4.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Μπάγερν Μονάχου 2-1

Μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι αυτή της Μάντσεστερ το 1999 στο τελικό του Champions League. Η Μπάγερν με γκολ του Μπάσλερ στο 6΄ παίρνει το προβάδισμα. Η Βαυαροί κράτησαν το 0-1 μέχρι το 90+1, δηλαδή μέχρι τη στιγμή που οι Κόκκινοι Διάβολοι ισοφάρισαν με τον Σέριγχαμ, Και σαν να μην έφτανε αυτό μετά από δύο λεπτά οι Γιουνάιτεντ βάζει και δεύτερο γκολ το οποίο την στέλνει στη κορυφή της Ευρώπης.




5. Μάντσεστερ Σίτι- Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς 3-2
Τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα Αγγλίας την περίοδο 2011-2012, η Γιουνάιτεντ κερδίζοντας την Σάντερλαντ είναι πρώτη στο πίνακα της βαθμολογίας με μόλις 3 βαθμούς διαφορά από τη Σίτι. Εάν κέρδιζε όμως η Σίτι στο ματς της με την Κ.Π.Ρ. θα γινόταν πρωταθλήτρια λόγο της διαφοράς των γκολ της. Στον αγώνα της αν και βρέθηκε μπροστά δέχτηκε δύο γκολ τα οποία της έκλεισαν(όπως πίστευαν όλοι) τη πρώτη θέση. Στο 90+2΄ όμως ο Τζένκο φέρνει το ματς στα ίσια (παρόλα αυτά η Σίτι χρειαζόταν άλλο ένα γκολ για τον τίτλο). Και αυτό βέβαια της το έδωσε ο Αγκουέρο στο 90+4΄ Με ένα σουτ της τελευταίας στιγμής
Σημείωση:Την ασίστ στον Κούν την μοίρασε ο Μπαλοτέλιη η οποία ήταν η πρώτη του εκείνη την χρονιά.








6. Μπαρτσελόνα- Παρί Σεν Ζερμέν 6-1
Η πιο γνωστή σε όλους ανατροπή αυτό τον καιρό είναι αυτή της Μπαρτσελόνας. Στο πρώτο γύρο είχε δεχτεί 4 γκολ από την Παρί και για να προκριθεί χρειαζόταν 5( χωρίς να δεχτεί κανένα φυσικά). Ο επαναληπτικός άρχισε πολύ καλά για την ομάδα της Καταλονίας η οποία πέτυχε 2 γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Εξίσου καλά ξεκίνησε και στο δεύτερο κάνοντας στο 50΄ το 3-0. Ο Καβάνι όμως πέτυχε ένα  γκολ το οποίο θα έστελνε λογικά τη Παρί στους 8. Όλα έδειχναν τελειωμένα και το Κάμπ Νου άρχιζε να αδειάζει. Στο 88΄ όμως ο Νειμάρ με ένα εξαιρετικό γκολ αυξάνει τις πιθανότητες για κάτι καλό. Στο 90΄ η Μπαρτσελόνα με πέναλτι του Νειμάρ ξεσηκώνει τον κόσμο. Και όταν μια ομάδα βάζει 2 γκολ σε 2 λεπτά δεν σταματάει εκεί...Στο 90+6΄ ο Σέρχι Ρομπέρτο πετυχαίνει το έκτο γκολ για την Μπαρτσελόνα, το οποίο την στέλνει στα προημιτελικά του Champion League.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης