Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Όμιλος Tennis της Τετάρτης

Στον όμιλο τένις διδασκόμαστε αθλητικές δεξιότητες, αποκτούμε θετικές εμπειρίες άσκησης. Σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο, τεχνικά, άθλημα κλείσαμε τον πρώτο κύκλο μαθημάτων με απόλυτη επιτυχία. Τα παιδιά, πλέον, περνούν κινητικά στο επόμενο στάδιο, μπορούν  να ελέγχουν σχετικά  την κίνησή τους, να βρίσκουν με σχετική άνεση τη μπάλα, προσπαθούν να την κατευθύνουν. Το ευχάριστο είναι το πολύ καλό κλίμα μάθησης που κυριαρχεί στην τάξη. Το σίγουρο είναι ότι στο τέλος της χρονιάς, όλα τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν τένις. Και σας διαβεβαιώ ότι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.
 Το παρακάτω βίντεο  στόχο έχει αφενός να δείξουμε τι περίπου κάνουμε στον όμιλο, αφετέρου να δουν τα ίδια τα παιδιά τον εαυτό τους, να δουν τα λάθη που επισημαίνουμε. Γιατί, όπως λέμε και στον όμιλο, εμπειρία, τεχνική βελτίωση είναι η διαδικασία αφαίρεσης λαθών. Με τα λάθη μαθαίνουμε, τα λάθη είναι πολύτιμο εργαλείο μάθησης.
Οι μαθητές του ομίλου της Τετάρτης από αριστερά:  Σπύρος, Φιλόθεος, Γιάννης, Ευαγγελία, Κατερίνα, Αθηνά, Ελευθερία, Θεοδώρα, Βικτωρία, Χριστίνα. Απουσιάζουν οι Αργύρης και Όλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης