Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Η Bundesliga επέστρεψε...

Αποτέλεσμα εικόνας για leipzig bayer
Μετά απο μιά 11 απίστευτες  αγωνιστικές, η εφημερίδα μας παρουσιάζει όλα τα δεδομένα  για τη
συνέχεια της Bundesliga, καθώς και μία ανάλυση των πιθανών διεκδηκητών του τίτλου.






Αυτό το ΠΣΚ άνηκε σίγουρα στη Γερμανία, καθώς όχι μόνο είχαμε πολλά γκολ αλλα και μιά απίστευτη ανατροπή στις πρώτες θέσεις! Απο εκεί που η Μπάγερν έπερνε κλασικά την πρωτιά, η Λειψία ύστερα απο ένα επιτυχημένο πέρασμα απο το Λεβερκούζεν ανέβηκε στην κορυφή, εκκμεταλευόμενη την νίκη της Ντόρτμουντ στο Der Klassiker...


Αποτέλεσμα εικόνας για λειψια παπαδοπουλος
Οι νεοφώτιστοι σίγουρα έχουν μιά καλή σεζόν, με 27 βαθμούς, 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και ούτε μία ήττα, ρεκόρ δεκαετίας στη Bundesliga. Σύμφωνα με το soccererway, η ομάδα ''δορυφόρος'' της Red Bull έχει σκοράρει 23 γκολ ( 13 εκτός ) με 2.09 ανά παιχνίδι, ενώ το πρώτο της γκολ σε κάθε ένα μπαίνει ανα 43' σε γενικό ΜΟ και ανα 30' μακριά απο το ''RB Arena''! Πολύ καλά εκτός έδρας στοιχεία, αν λάβουμε υπόψη μας ότι έχει παίξει με Βόλφσμουργκ, Γκάντμπλαχ, Αμβούργο και Μπάγερ! Συνολικά ξόδεψε 46.000.000 € για μεταγραφές ( 4η θέση σε όλο το πρωτάθλημα ) μεταξύ των οποίων οι Κυριάκος Παππαδόπουλος, Κειτά και Φόσμπεργκ, ενώ ''έδιωξε'' 24 πάικτες με μόνο 750.000 € ζημία!





Αποτέλεσμα εικόνας για βαυερν 2017Βέβαια, αυτά τα στοιχεία μπορεί να προδίδουν μιά καλή σεζόν , αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μπάγερν είναι προς το παρόν το αφεντικό στη Γερμανία. Έχει 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και πλέον 1 ήττα. Έχει σκοράρει 24 γκολ  με τον ΜΟ να είναι 2.18 ανα παιχνίδι. Σε αντίθεση με την Λειψία και την Ντόρτμουντ, οι Βαυαροί είναι πιό δυνατοί στο Αλιάνζ Αρίνα. Έχουν σκοράρει εκεί 13 γκολ, 2.97 ανα ματς, το κάθε ενα ανα 10 λεπτά, ενώ κανένα φετινό της παιχνίδι σε καμία διοργάνωση δεν έχει λήξει χωρίς γκολ! Όπωε έχουμε δεί σε παιχνίδια της, η Μπάγερν στηρίζεται κυρίως σε επιθέσεις απο την δεξιά πτέρυγα, με τους Αλάμπα και (προσφάτως ) Ριμπερί να τροφοδοτούνε τον Λεβαντόφσκι, που έχει σκοράρει 8 φορές με την βοήθεια τους. Η επιστροφή του Ρόμπεν ( 5 γκολ ) έχει επίσης επηρεάσει το παιχνίδι τους. Η άμυνα όμως έχει προδώσει πολλές φορές τον Νόιερ, ο οποίος δεν μπορεί να διορθώσει τα λάθη του Χούμελς... Σίγουρα η κρίση πανικού που πιάνει τους πρωταθλητές όταν δέχονται επίθεση στην περιοχή τους είναι σπαζοκεφαλιά για τον Κάρλο Ανσελότι... 


Αποτέλεσμα εικόνας για ντορτμουντ 2016-17Και τέλος έχουμε την Ντόρτμουντ. Οι κιτρινόμαυροι έχουνε την πιό δυνατή ομάδα της τελευταίας τριετίας, θυμίζοντας την τεράστια επιτυχία του Κλοπ να την οδηγήσει στον τελικό του Champions League! Η ταχήτητα του επιθετικού διδύμου Ομπαμεγιάνγκ-Ράμος, η εργατικότητα του Γκέτσε και η η σταθερότητα των Βάιγκλ και Πούλισιτς παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον σύνολο που έχει τη δυνατότητα να κάνει την έκπληξη. Έχει σκοράρει 26 γκολ ( 13-13 εντός-εκτός ) με 2.36 ανα παιχνίδι, καλύτερα απο τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες,και, η επιστροφή στο Champions League έχει δώσει έξτρα ώθηση στην Ντόρτμουντ  του Τόμας Τούχελ.Ο οποίος, άν και δέν έχει μεγάλη εμπειρία, μοιάζει άξιος διάδοχος του Κλόπ και πηγαίνει για νέα ανανέωση συμβολαίου. Ένας άλλος ανασταλτυκός παράγοντας που οδηγεί την Βεστφαλική ομάδα στο σωστό δρόμο είναι η πάντα θερμή εξέδρα, και το γεμάτο Signal Iduna Park σε κάθε αγώνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για σαλκε λεβερκουζενΚάτι άλλο που παρατηρούμε φέτος στην Μπουντεσλίγκα, είναι η κακή πορεία της Σάλκε και της Λεβερκούζεν : η μία στην 9η και η άλλη στην 11η θέση! Οι ''ασπιρίνες'' δέν έχουν ξεκινήσει καλά, με 5 ήττες, 7 ισοπαλίες και 6 νίκες με τον Σίμιτ στον πάγκο.Η ποιότητα λείπει, και δέν υπάρχει παίχτης που μπορεί να πα΄ρει την ομάδα στις πλάτες του, καθώς δεν φτανει ο Τσιτσαρίτο.  Απο την άλλη, ''οι βασιλικοί μπλέ'' έχουνε πολλά προβλήματα. Τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά. Με κακές εμφανίσεις και φόβους για μάχη παραμονής απο τον Σεπτέμβριο,επικρατεί ένα Χαος που έχει εξαντλήσει την υπομονή της Διοίκησης, που έχει ήδη διώξει τον Χάινερ. Τουλάχιστον, στην ευρώπη έχει καλή πορεία, καθώς έκανε το 5/5 στο Europa League μετά την νίκη κόντρα στη Νίς. Όπως και η Μπάγερ, άλλοστε, που πάει ''τρένο'' στο Champions League πγαίρνοντας την πρόκριση με 7 βαθμούς.

 Άν και είναι λίγο νωρίς να σχηματίσουμε μια εικόνα για το τέλος, μπορούμε να πούμε ότι η Ντόρτμουντ είναι πιό καλή αγωνιστικά σε σχέση με τις άλλες. Βέβαια ποτέ δεν ξέρουμε αν η Μπάγερν να γυρίσει την κατάσταση, αλλά απο την άλλη όλοι νοιώθουν ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής. ΄Χέρτα και Κολωνία έχουν την δυνατότητα ευρωπαικής εξόδου, ενώ καλή φέτος είναι και η Χόφενχαιμ, που κόνταρει δυνατά τις μεγάλες ομλαδες στην 6η θέση, ενώ πέρσι το Νοέμβριο ήταν 14η! 


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης