Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

μια μικρή ανάλυση του Βραζιλία - Αργεντινή

Στις 10.11.16 οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι της Νότιας Αμερικής συναντόνται στο Belo Horizonte στο δρόμο για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Η εφημερίδα μας αναλύει τα σημεία που θα κρίνουν το μεγάλο παιχνίδι.












Αφού είδαμε αναλυτικά πολλές φάσεις του 0-2 με την Βενεζουέλα ( 8' Ζεζούς 53' Γουίλλιαν ), δέν ήθελε πολύ σκέψη να καταλάβει κανείς ότι ο Γκαμπριέλ Ζεζούς είναι ο στάρ της Βραζιλίας. Ο νεαρός της Παλμέιρας ( που θα παίζει στην Μαντσστερ Σίτι τον Ιανουάριο ) δέχεται και τελειώνει το 80% των φάσεων που γίνονται. Οι επιθέσεις της Σελεσάο χτίζονται απο τα πλάγια, ή βασίζονται σε λάθη των αμυντικών. Κουτίνιο και Νειμάρ είναι φυσικά τα θεμέλια της αλλαγμένης Βραζιλίας,καθώς ο δεύτερος είχε κερδίσει μόνος του την Βολιβία λίγες μέρες πρίν. που θέλει να κάνει ένα βήμα παραπέρα ενάντια στην αποδυναμωμένη Αργεντινή. O Τίτε λογικά θα παίξει το 4-3-3 ή το 4-3-2-1 επιθετικά θα παίξει με Γουίλλιαν αριστερά, νειμάρ δεξία και ζεσούς center-four.



Η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 πάει απο το κακό στο χειρότερο. Ο Μέσι παίζει - δεν παίζει, ο Ιγκουαίν δέν έχει τα καλά στοιχεία που έχει στη Γιουβέντους και το κλίμα δέν είναι καλό ( και σε αυτό δέν βοηθάνε Μαραντόνα - Ικάρντι με τις πράξεις τους ). Πλέον οι βασικοί κρίκοι της Αργεντινής είναι ο Άνχελ Ντι Μαρία και ο Σέρτζιο Αγκουέρο, καθώς ήταν πρωταγωνιστές στην ήττα απο την Παραγουάη ( δοκάρια ο πρώτος χαμένο πέναλτι ο αλλος ). Αυτή τη στιγμή είναι 6 στον όμιλο, με κίνδυνο αποκλεισμού. Στα τελευταία 5 μάτς έχει 2 νίκες ( με 1-0 ), 2 ισοπαλίες ( με 2-2 ) και 1 ήττα με 1-0 απο την παραγουάη. Τα δύο 2-2 με Περού και Βενεζουέλα δείχνουν ότι οι μπλέ έχουν πρόβλημα μακριά απο το Μπουένος Άιρες. Στο πρώτο μάτς φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει μεγάλο πρόβλημα στην αριστερή μεριά, την οποία διέλυσε ο Joseph Martinez, αλλα τα δύο γκολ της ισοφάρισης βγήκαν ύστερα απο καθαρή εκμετάλλεσυη των κενών στην άμυνα. Στο δέυτερο ( χωρίς Μέσι ) έπαιξε καθαρά αλλά ισοφαρίστηκε δύο φορές, με τους Περουβιανούς να σπάνε δύσκολα την άμυνα των Αργεντίνων. Γενικά η Αργεντινή είναι μία ομάδα με σκαμπανευάσματα στην απόδοση της. Ο Bauza θα παίξει





























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης