Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Πλέι-οφ Σούπερλιγκ : η ανάλυση των ''υποψηφίων''

Αποφάσισα, να αναλ'υσω τις ομάδες που διεκδικούν μια θέση στα Πλέι-οφ της Superleague, καθώς πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε πολύ... ενδιαφέρον. Γράψτε στα σχόλια την δική σας γνώμη, άμα θέλετε...











Α.Ε.Κ.


Φ'έτος η ''Ένωση'' τα πάει πάρα πολύ καλά και σίγουρα θα είναι στα πλέι-οφ. Δυνατή άμυνα, ''τεράστια'' μεσαία γραμμή και ενδιαφέρουσα επίθεση, καθώς και μια πολύ ''καυτή'' εξέδρα, είναι μόνο κάποια από τα συν της ομάδας. Επένδυσε πολλά... $ το καλοκαίρι, όπως και πρόσφατα με τον Πέκχαρτ, πράγμα που αποδυκνείει ότι, στα Σπάτα... ξέρουν τι κάνουν.
Το μόνο πρόβλημα είναι ο περίσσιος ενθουσιασμός. Όποιος βιάζεται... σκοντάφτει!!! Θέλει ''σφίξιμο'' στα πλάγια.



ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ ( ΜΕ ΆΡΙΣΤΑ ΤΟ 20 ):  19,5
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ :  Χ. Αραβίδης ( επιθετικός )  Ρ. Βάργκας ( μέσος )
Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΟΥ : 1η θέση, ίσως και 2η


 Π.Α.Ο.Κ. 





Άν και είμαι ΜΕΓΑΛΟΣ Παοκτζής, οφείλω να πω αντικειμενικά ότι, ενώ κάτι καλό φαίνονταν στην αρχή, από τον Δεκέμβριο και μετά ο ΠΑΟΚ... τα έκανε παντελώς μαντάρα. Μετά το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ όμως, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Η Άμυνα λειτουργεί κάπως, η μεσαία γραμμή έχει ποιότητα, ειδικά τώρα με την πίεση του Τούντορ, αλλά η επίθεση υστερεί. Οι αμέτρητοι τραυματισμοί δυσκολεύουν τα πάντα,ενώ ο Μίχελ δεν φαίνεται να δουλεύει  ακόμα. Το θετικό είναι ο κόσμος, ο οποίος στηρίζει φανατικά την ομάδα πάντα και παντού. Το 3-4-3 θέλει πολύ δουλειά. Αναγκαία η απόκτηση στόπερ και τερματοφύλακα.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ : 18 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ : Ρ. Μακ ( μέσο-επιθετικός ) Δ. Πέλκας ( μέσος ) 
Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΟΥ : 3η θέση, αλλά - γιατί όχι - και 2η




ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ



Η Αρκαδική ομάδα διεκδικεί για άλλη μια φορά την πρόκριση στα πλέι-οφ, που τα τελευταία 4 χρόνια τον οδηγεί στο Γιουρόπα Λίγκ. Αρκετά ποιοτικό ρόστερ - με εξαιρετική επίθεση και μέτρια άμυνα-μέση. Ο βασικός στυλοβάτης της ομάδας, ο Απόστολος Γιάννου, φεύγει για την... Κίνα  , όπως μάθαμε από τα διάφορα αθλητικά ρεπορτάζ, πράγμα που δυσκολεύει την παρτίδα και την ψυχολογία. Το κακό ξεκίνημα έφερε και... γκρίνια.




ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ : 17,8
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ : Α.Γιάννου ( επιθετικός ) Τ. Φούντας ( μέσος )
Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΟΥ : 4η θέση




ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Ο Ηρακλής προσπάθησε, αλλά... δεν. Οι πιθανότητες να μπει στα πλέι-οφ είναι μόλις 25%, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια. Η άμυνα είναι ένα χάος, η μέση μετά βίας παίζει καλά, αλλά η επίθεση είναι ελπιδοφόρα. ''Καρδιά'' της ομάδας ο Απόστολος Βέλλιος. Χωρίς αυτόνε, ο Ηρακλής δεν θα ήταν καν στη δεκάδα. Με 15 γκολ όμως δεν μπαίνεις... Και να μην μιλήσω για τον... άθλιο πάγκο. Ο Γηραιός πρέπει να εκμεταλλευτεί την παραμικρή ευκαιρία για να φτάσει το όνειρο. Τεράστιο πλεονέκτημα ο κόσμος του.  



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ : 17,7
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ : Α. Βέλλιος ( επιθετικός ) Λεοζίνιο ( μέσος )
Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΟΥ : 4η θέση 



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.





Ο Πανιώνιος τα πάει καταπληκτικά φέτος, παρόλο που πέρσι υπήρχε κίνδυνος υποβιβασμού. Εξαιρετική άμυνα, μέτρια μέση και τέλεια επίθεση είναι τα καλά. Ο προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης
''τρέχει'' ένα πολύ καλό πρότζεκτ, που φέρνει νίκες και καλό κλίμα στις εξέδρες. Το μόνο πρόβλημα είναι φυσικά τα άγχος απέναντι στους ''μεγάλους'' και ο κακός πάγκος. Η ευρωπαϊκή πορεία, έστω και η μικρή, είναι εξασφαλισμένη.





ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ : 18,1
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ : Σ. Διούδης ( τερματοφύλακας ) Κ. Ανσαριφαρντ ( επιθετικός )
Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΟΥ : 3η θέση


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. 



Ο ΠΑΟ μοιάζει βελτιωμένος από πέρσι σε όλα. Η Άμυνα καλά κρατεί, η μέση ικανοποιεί, και η επίθεση ''φωνάζει''... ΟΚ, παρά την σοβαρή απώλεια του Καρέλη. Οι μεταγραφές στέφθηκαν με επιτυχία, με το ''τριφύλλι'' να βγαίνει κερδισμένο από τις περιπτώσεις του Βλαχοδήμου και του Τελάντερ. Ο θρυλικός Σεμπάστιαν Λέτο επέστρεψε, πράγμα που σημαίνει ενίσχυση στα μετόπισθεν. Τεράστιο πρόβλημα η γκρίνια του Αλαφούζου και η κακή εικόνα στα τελευταία ματς. Ο κόσμος περιοδικά εκνευρίζεται πολύ.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ : 18
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ : Μ. Μπέργκ ( επιθετικός ) Ν. Καλτσάς ( μέσος )
Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΟΥ : 3η θέση  ή - αν το θέλει πραγματικά - 2η θέση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης